Kolektivna dženaza trojici poginulih Krajišnika, navijača Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vildana Pehlića (23) i Almira Kasumovića (27) iz Velike Kladuše, te Hasiba Mahmića (26) iz Bosanske Krupe klanjaće se u nedjelju, 20. oktobra na Gradskom stadionu u Vrnograču.

Dženaza polazi ispred harema džamije u Vrnograču u 13.30h. Podsjećamo, ova trojica strastvenih zaljubljenika u nogomet poginula su u srijedu, 16. oktobra u poljskom gradu Lomža vraćajući se sa utakmice u Litvaniji. U nesreći je lakše povrijeđen Adis Ćoralić iz Cazina koji bi danas trebao biti otpušten iz bolnice u Lomži. Načelnik općine Velika Kladuša Edin Behrić u petak, 18. oktobra je donio Odluku o proglašenju Dana žalosti povodom pogibije dvojice Kladuščana.

Dan žalosti će se obilježiti na dan dženaze poginulim spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine i zgradama javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina Velika Kladuša. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog kulturno i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima. 

I Vlada Unsko-sanskog kantona u petak, 18. oktobra je u Bihaću, na prijedlog premijera Hamdije Lipovače, donijela odluku da dan dženaze tragično stradalim mladim Krajišnicima proglasi Danom žalosti u USK-u.