Reprezentacija.ba je u martu pisala o tri najveća talenta bh. porijekla koji igraju za strane reprezentacije, a među njima se našao i stoper ruskog Rostova Dennis Hadžikadunić (22).

Ovaj švedski mladi reprezentativac upravo je zabio gol u posljednjem meču Rostova. Iskoristio je svoju visinu od 1,91 m i nakon kornera sjajno skočio i šutem glavom lobovao protivničkog golmana.

https://www.instagram.com/p/CCZB254JQBi/

Rostov je na kraju poražen od UFE sa 1:2, ali idalje sa sedam bodova prednosti ostaju na petoj poziciji koja ih vodi u Europa Ligu.

Hadžikaduniću je ovo bio 16. nastup u sezoni, a u biti od oktobra prošle godine nije propustio nijedan meč izuzev jedne suspenzije zbog žutih kartona.

Ovaj momak je 2013. godine bio na kampu “Otvorena vrata” u Skandinaviji, ali tada zanimljivo nije zadovoljio kriterije organizatora i selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Ipak kasnije je napravio višemilionski transfer kada je 2018. godine iz Malmoba prešao u ruski Rostov za dva miliona KM.

Za omladinske selekcije Švedske, Dennis je ukupno odigrao 37 utakmica i aktuelni je član U21 Švedske.

FS BiH je preko Zvjezdana Misimovića već kontaktirao dva igrača sa našeg ranije navedenog spiska – Bećira Omeragića iz Zuricha i Anela Ahmedhodžića iz Malmoa.

(Reprezentacija.ba)