Nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović dobio je na Općinskom sudu u Sarajevu prvostepenu presudu protiv krovne kuće bh. košarke koja će mu morati isplatiti stotine hiljada KM, piše Klix.ba.

“Na svijetu postoji 7,5 milijardi mišljenja, a istina je samo jedna! U ‘mrtav’ KS BiH došao sam s namjerom da donesem ‘Zlato’ Bosni i Hercegovini. Da pokažem da možemo, da vrijedimo! Znaju to oni koji me poznaju. Oni koji me ne poznaju pisali su svašta, mnogi prepričavali. Zbog takvih sam tužio KS BiH. Tri godine trajao je proces dokazivanja mog rada, utvrđivanje činjenica ko je kome i koliko dužan. Sud je potvrdio da sam svojim novcem finansirao košarkaške reprezentacije BiH, a niko nije iznio niti jedan, jedini dokaz da sam ukrao 1 KM. Pravda možda jeste teško dostižna, ali nije bio lagan ni put do ‘Zlata’. Znanje, rad i upornost u konačnici uvijek pobjeđuju. Nemojte nikada odustati”, napisao je Mahmutović iz priloženi dokaz presude na kojoj je prekrižen iznos odštete, ali kako Klix.ba saznaje, ona iznosi nekoliko stotina hiljada KM.

Inače, presuda je donesena još 1. aprila, ali su je Mahmutović i Košarkaški savez BiH dobili tek nedavno.

Mahmutović je tužio KS BiH 2016. godine od kojeg je tražio isplatu pola miliona KM koje mu duguju, dok je savez tužio njega tvrdeći da su ugovori lažni. Tako je nekadašnji predsjednik Upravnog odbora KS BiH Nihad Imamović tvrdio kako on nije stavio svoj potpis na ugovore s Mahmutovićem, koji je u međuvremenu i javno objavio rezultate grafološkog vještačenja u kojim se navodi kako je potpis autentičan, odnosno da je Imamović potpisnik spornih ugovora sa Mahmutovićem.

“Nema tih miliona koji mogu platiti jednu suzu moje mame, a ni ono kroz šta je prošla moja porodica! Nema ni tog novca koji može donijeti sreću koju sam osjećao dok smo pobjeđivali Španiju, Francusku, Italiju, Tursku, Litvaniju, Grčku, Njemačku… a i naše komšije – susjede”, dodao je Mahmutović u svom obraćanju na društvenim mrežama.

Inače, Mahmutović je bio generalni sekretar KS BiH od 12. jula 2010. do 20. februara 2016. godine.

(Reprezentacija.ba)