Danas je u Beču obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za EURO 2022 u rukometu, a naša reprezentacija igrat će u grupi 2 protiv Njemačke, Austrije i Estonije.

BiH protiv Njemačke i Austrije u kvalifikacijama za EURO 2022

Selektor Bilal Šuman je bio zadovoljan nakon žrijeba.

“Zadovoljan sam. Morali smo izvući jednu snažnu reprezentaciju iz prvog šešira, Njemačku u ovom slučaju, a mislim da s Austrijom možemo igrati i nositi se s njima. Što se tiče Estonije, također mislim da smo favoriti protiv njih”, rekao je selektor Bilal Šuman za Klix.ba i dodao:

“Igrali smo s Austrijom i vidjeli gdje smo i šta smo, mislim da se možemo nositi s njima. Mišljenja sam da će između ove dvije reprezentacije biti borba za drugo mjesto. Što se tiče Njemačke, oni su definitivno najkvalitetniji u našoj grupi i samim tim i favoriti, dok je Estonija, ako objektivno pričamo, najslabiji protivnik u našoj grupi.”

Selektor smatra da imamo razloga za optimizam uoči kvalifikacija,

“Imamo razloga za optimizam. Znamo da prvih i drugih osam reprezentacija ide na Evropsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Ako pričamo o bodovima, za drugo mjesto nam treba između šest i osam bodova”, zaključio je Šuman u izjavi za Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)