Pomoćnik Dušana Bajevića, Adnan Čustović nedavno je u razgovoru za Reprezentacija.ba istakao kako su želje našeg stručnog štaba da se baraž za EURO 2020 ne igra u septembru, nego u oktobru i novembru.

Prema posljednjim informacijama i UEFA planira slično, jer Sky Sports piše kako će kuća europskog fudbala na sljedećem sastanku vjerovatno donijeti takvu odluku.

BiH u baražu prvo igra protiv Sjeverne Irske u Zenici. Ako pobijedimo, za plasman na EURO 2020 igrat ćemo, ponovo u Zenici, protiv boljeg iz duela Slovačka – Irska.

“Puno reprezentacija ne želi u septembru da igra tako važne utakmice poput baraža. Mislim da bi za sve nas bilo dobro da u septembru budu neki susretu Lige nacija ili prijateljski dueli da se što bolje spremimo. Druge selekcije imaju nepoznanice u vezi naše reprezentacije, jer mi imamo novi stručni štab. S druge strane, Sjeverna Irska još uvijek nema selektora, Republika Irska je također promijenila selektora i to su određene nepoznanice i za nas. Tako da mislim da bi bilo dobro da se u septembru odigra Liga nacija ili prijateljski mečevi, a onda u okboru ili novembru da igramo baraž.” poručio je Adnan Čustović nedavno za Reprezentacija.ba.

Uz utakmice baraža, BiH na jesen očekuju i utakmice Lige Nacija u kojoj igramo protiv Nizozemske, Italije i Poljske.

Navodno UEFA razmišlja da se u jednom kolu igraju tri meča ili da se Liga Nacija organizuje kao grupa turnira u kojoj bi jedna od država iz grupe ugostila ostale reprezentacije.

(Repreznetacija.ba)