Mediji su se proteklih dana prisjetili kako je Vedad Ibišević 2011. godine bio blizu prelaska u engleski Blackburn, te kako je klub odustao zbog njegove ranije povrede.

Malo ko zna da su Englezi nakon toga željeli dovesti još jednog bh. napadača.

Da li na preporuku Vedada Ibiševića ili vođeni nekim drugim motivom klub se okrenuo drugom bh. napadaču Zlatanu Muslimoviću koji je u tom trenutku napustio PAOK i bio bez kluba.

“U ime Zlatana Muslimovića vodili smo komunikaciju sa Blackburnom, tačnije sa porodicom Rao iz Indije, koja je vlasnik kluba. Kasnije je Zlatan imao na stolu i ponude West Hama i Glasgow Rangersa, ali se odlučio otići u Kinu” prisjeća se Bojan Selesković, osnivač Reprezentacija.ba.

Muslimović je 2012. potpisao za Guizhou Renhe u zlatno doba kineskog fudbala, bar po pitanju astronomskih plata koje su tada bile u igri u Kini.

Karijeru je završio 2017. u Sloveniji, a danas živi na relaciji BiH – Švedska.

Imao je zaista sjajnu karijeru. Još kao dječak doveden je u Manchester United, no ipak se odlučuje otići u Udinese. U Italiji igra još za Perugiu, Pistoiese, Ascoli, Padovu, Rimini, Messinu Peloro, Parmu i Atalantu. Tada ga želi dovesti Roma, ali zbog privatnih razloga odlazi 2008. u PAOK gdje postaje legenda kluba.

Za BiH je igrao 30 utakmica i zabio 12 golova. Posebno će ostati upamćen njegov hat-trick protiv Hrvatske.

(Reprezentacija.ba)