Nijemci će u petak navečer nastaviti sa Bundesligom. Berlin je na nogama jer će 27. kolo Bundeslige otvoriti će berlinski derbi između gradskih rivala Herthe i Union.

Union se prošle godine vratio u Bundesligu, a prvi ovosezonski derbi gradskih rivala prošao je uz navijačke nerede. Grad je nabrijan i uoči ove utakmice, pa se na sve strane crtaju i lijepe simboli klubova, pa bi navijačkih nereda vjerovatno bilo i večeras da se utakmica zbog korona krize ne igra bez publike. Utakmica ima dodatnu težinu jer su ova dva kluba bila podijeljena zidom tokom hladnog rata. Tako će barem berlinska policija imati neku korist od globalnog virusa.

Zimus je Union slavio sa 1:0 iz penala. Danas je Hertha 11. sa 31 bodom, a Union Berlin 12. sa 30 bodova. Meč zato nema važnost plasmana ili ispadanja, ali ima veliku važnost međusobnog rivaliteta.

Prošlog vikenda Hertha je u gostima savladala Hoffenheim sa 0:3 uz jedan gol Vedada Ibiševića (šesti ove sezone), a Union je kod kuće izgubio sa 2:0 od Bayerna.

Kladionice smatraju Herthu za favorita uz kvotu Mozzart Bet kladionice od 2.30 za pobjedu domaćina, a kvotu 3.10 eventualno za pobjedu gostiju. Kvota od 1.36 za pobjedu domaćina ili remi čini se pravom poslasticom za kladioničare.

Ibišević do sada nikada nije pogodio protiv Uniona, možda je večeras prava prilika za to.

(Reprezentacija.ba)