Zlatan Ibrahimović se u nedjelju navečer družio sa Bosancem koji je dva puta poželio, pa dva odbio da igra za BiH

Zlatan Ibrahimović se u Stockholmu družio sa nesuđenim bh. napadačem


Zlatan Ibrahimović se u nedjelju navečer družio sa Bosancem koji je dva puta poželio, pa dva odbio da igra za BiH

Švedski portali pišu kako se Zlatan Ibrahimović sinoć pridružio u objedu društvu u kojem je bio švedski napadač bh. porijekla Muamer Tanković (25) u jendom restoranu u Stockholmu.

Tanković je podsjećamo dva puta izrazio želju da igra za BiH, o tome uredno i obavijestio FS BiH, no oba puta se naknadno predomislio.

Ovaj danas napadač Hammarbya posljednji put je to uradio prošle godine, pa je FS BiH u septembru 2019. objavio sljedeće:

“U posljednjih nekoliko mjeseci NS/FS BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva Muamera Tankovića, fudbalera HAMMARBY IF iz Švedske. On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NS/FS BiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka. Međutim, tokom jučerašnjeg dana smo dobili službenu informaciju, da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.”.

Tanković je ove sezone odigrao četiri utakmice i postigao tri gola. Ranije je nastupao za Norkoping, Fulham i Az Alkmaar. Igrao je za sve mlade selekcije Švedske sa puno uspjeha, a za A tim nastupio pet puta.

Ibrahimović ne krije svoju poveznicu sa našim regionom, a to je nedavno potvrdio i njegov saigrač iz Milana Asmir Begović koji je otkrio kako međusobno pričaju na bosanskom jeziku, da Ibrahimović voli domaću muziku i da često “vrbuje” saigrače sa Balkana da mu od kuće donesu domaću hranu.

(Reprezentacija.ba)


Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
AloBa
12.05.2020. 00:10

Ebem im obojici ono sto I svi ostali mislite

Marshall
Reply to  AloBa
12.05.2020. 02:22

Tanakovic je ispao supak, a Zlatana su nasi iz saveza odjebxli kad se ponudio da igra za BiH Rekli mu da mi imamo dovoljno talenata kao on. Tako umjesto Zlatanove ebi Usanovicu i njegovoj klapi cijelo pleme

didomova
12.05.2020. 03:36

Nije Zlatan kriv sto smo imali papke i seljake u savezu ,sigurno bi Zlatan igro za BiH. Begovic treba svim silama probat nagovorit Ibrahimovica da probije led I da konacno dode u Bosnu babovinu njegovu , Odakle su mu geni i DNK . Bila bi to je druga prica i za fudbal u BiH a za Ibru da dode i vidi kako kako bi ga Bosanci gotivili i docekali sa svom onom hranom sto cezne .Vidio bi Ibra sta znaci svoja zemljai svoj narod i , Svedani su mu tamo vec poceli rusit kip koji su mu postavili. Jos malo… Read more »