Radja Nainggolan (31) govorio je za talijanske medije o najboljim igračima sa kojima je igrao, a među najbolje uvrstio je i Miralema Pjanića sa kojim je igrao u Romi za koju je Belgijanac nastupao od 2014. do 2018. godine.

“Sviđao mi se uvijek Luka Modrić. Može napraviti apsolutno sve na visokom nivou. Clarence Seedorf je imao nevjerovatnu moć i uvijek mi je uspijevao sakriti loptu ispred nosa”, rekao je Radja i nastavio je:

“Igrao sam s mnogim velikim fudbalerima. Kevin Strootman je bio fantastičan prije povrede, Daniele De Rossi je fenomenalan, a po kvaliteti, Miralem Pjanić je jedan od najboljih. U Interu je Marcelo Brozović uvijek pravio razliku, a Nicolo Barella je uvijek dokazivao da je za vrhunski klub”.

“Mnogo je dakle dobrih fudbalera, ali ako moram birati, taj vezni red Rome je bio odličan sa Strootmanom, De Rossijem i Pjanićem”, kazao je Nainggolan.

Nainggolan danas igra za Cagliari u koji je došao neplanirano i prijevremeno iz Intera zbog oboljenja njegove supruge koja je rodom iz Cagliarija, a kojoj je prelaskom u njen rodni grad u okrilje porodice olakšao borbu sa teškom bolešću.

(Reprezentacija.ba)