Asmir Begović je 13. januara 2020. godine stigao u redove italijanskog Milana, a već je naučio pričati italijanski jezik.

Begović je za zvaničnu stranicu Milana na italijanskom jeziku govorio o utiscima u jednom od najvećih svjetskih klubova, ali i predstojećem susretu protiv Genoe u nedjelju.

“Zadovoljan sam i sretan. Svi su u klubu su me dočekali srdačno i sretan sam”, kazao je Begović i prokomentarisao Gigija Donnarummu, koji mu je konkurencija na golu:

“Gigi je sjajan golman, baš kao i njegov brat Antonio. Obojica su veoma dobri i svi radimo naporno na svakom treningu.”

Susreti u Italiji će se u narednih mjesec dana igrati bez gledalaca zbog korona virusa, a Asmir ističe da je ovo teška situacija za fudbl.

“Ovo je teška situacija za fudbal, klub, ali i sve igrače. Bitno je da treniramo, budemo oprezni i pratimo upute čelnika lige”, govori Asmir i osvrće se na to da će protiv Genoe braniti od prve minute:

“Genoa je neugodan rival. Dobri su i imaju talentovane igrače. Igraju disciplinovano, ali je najbitnije da mi budemo fokusirani. Ako se to dogodi, onda ćemo pobijediti.”

Naš golman smatra da će biti neobično što će se meč igrati bez navijača.

“Prvi put ću braniti na utakmici bez navijača. Nije se lako nositi s tim, ali je najbitnije da ostanemo fokusirani na sami susret. Teško je to za sve.”

(Reprezentacija.ba)