Mozzart Bet stats i Reprezentacija.ba izabrali su najboljih XI 21. kola BHT Premijer lige BiH

Golman:

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Kovačević je u nekoliko navrata sjajno branio protiv banjalučkog Borca. Sarajevo je slavilo sa 2:0 u gostima, a Kovačević je ove sezone u 11 utakmica sačuvao svoju mrežu (branio je u 19 susreta).

Odbrana:

Siniša Stevanović (Željezničar)

Desni bek Željezničara je asistirao u ubjedljivoj gostujućoj pobjedi Plavih nad Zvijezdom (3:0). Stevanoviću je ovo bila prva asistencija u sezoni.

Besim Šerbečić (Sarajevo)

U21 reprezentativac BiH je odigrao svih 90 minuta u trijumfu Sarajeva nad Borcem. Besim je uspio i asistirati za drugi gol Tatara. Besim je u tekućoj sezoni ubilježio 20 ligaških nastupa za aktuelnog prvaka i lidera Premijer lige BiH.

Stjepan Radeljić (Široki Brijeg)

Nekadašnji mladi Zmaj je stigao u Široki na posudbu iz Osijeka i u duelu protiv Mladosti postigao pogodak. Radeljić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Kosta Manev (Velež)

Makedonski stoper je definitivno jedan od ključnih igrača Veleža ove sezone. Velež je odigrao 0:0 u gostima protiv Tuzle, a Manev je i u ovom meču bio na svom nivou. Zanimljivo da Velež nije primio gol u posljednje četiri utakmice i Manev je u svakoj od njih bio starter.

Slaviša Radović (Radnik)

Radović je odigrao korektnih 90 minuta za Radnik, koji je remizirao u Zenici protiv Čelika (1:1). Slaviša je ove sezone ubilježio 18 nastupa u ligi i pet puta asistirao.

Vezni red:

Damir Sadiković (Željezničar)

Željo je rutinski slavio u Ugjljeviku protiv Zvijezde, a Sadiković je bio cijeli meč na terenu te asistirao. Vezni fudbaler sarajevskog kluba na svom kontu ima dva gola i tri asistencije u sezoni 2019. / 2020.

Sinan Ramović (Željezničar)

Ramović nije produžio ugovor sa Željom, ali jednostavno Amar Osim mu mora pružati šansu za igru. Sinan je pruženu priliku opravdao na pravi način i pogodio u pobjedi Želje nad Zvijezdom. Bio je to prvi gol Ramovića u sezoni, a na svom kontu ima i četiri asistencije.

Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Povratak Nemanje Bilbije u Zrinjski je najveće pojačanje za mostarski klub. Prošle sedmice je bio strijelac protiv Čelika, dok je u duelu sa Slobodom pogodio i asistirao. Odigrao je samo 45 minuta, jer je zamijenjen u drugom poluvremenu zbog lakše povrede.

Napad:

Miljan Šrkbić (Zrinjski)

Srbijanski napadač je zaigrao od prve minute protiv Slobode i postigao lijep pogodak. Škrbiću je ovo bio drugi u Zrinjskom, a prošlog vikenda je asistirao i pokazao da bi mogao biti kvalitetno pojačanje za višestrukog prvaka BiH.

Benjamin Tatar (Sarajevo)

Benjamin Tatar je svojim pogocima odlučio derbi u Banjoj Luci. Ofanzivac Bordo kluba je dva puta pogađao i donio tri boda aktuelnom prvaku BiH. Benjamin je postigao pet golova u ligi ove sezone i četiri puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)