Željezničar će u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Damir Sadiković.

– Prva je utakmica najvažnija, najteža zato što niko ne zna gdje je, šta je, ne zna koji je nivo. Generalno ova utakmica godi slabijoj ekipi, ne govorim o konkretno našoj utakmici, nego generalno. Uvijek je taj faktor da se ne zna na čemu smo jer je pauza trajala tri mjeseca. Nije to kao na igrici, pritisnuo si pauzu, sad nastaviš i to je to. To je malo problem, pogotovo u prvoj utakmici. Morat će proći barem dva kola, da bi svi znali na čemu je. U tim prvim utakmicama se često mogu desiti neke stvari koje niko ne može predvidjeti, naša prva utakmica u Bijeljini prošle godine je eklatantan primjer za to, kazao je Amar Osim, a potom odgovorio na pitanje u vezi s prvom utakmicom sa Radnikom.

Mozzart kladionica Željezničaru daje blagu prednost u ovom meču.

– To je bila jedna od naših boljih utakmica, jeste bilo samo 1:0, ali je to bilo super, giga, mega, ultra zasluženih 1:0. Protivnik čitavu utakmicu nije pogledao na gol, mi smo imali još nekoliko šansi i čitavu utakmicu diktirali ritam. Ja bih bio zadovoljan kada bismo gledali i sutra takvu utakmicu. Radnik je imao u prošlosezonskoj utakmici tu jednu šansu, dali su nam gol sa 48 metara. A mi smo i tad bili bolji na terenu. Da li smo bolji, to će pokazati tabela na kraju sezone. Vidjet ćemo na kraju koliko ćemo osvojiti bodova iz ovih 14 kola pred nama. Mislim da smo u prvom dijelu sezone igrali najbolje i najšarmantnije od svih timova, najlepršavije. Nismo igrali nijednu utakmicu u ovom sastavu u kojem ćemo sutra igrati i trebat će neko vrijeme da se neke stvari namjeste.

Usdlijedilo je pitanje o transferima Željezničara u protekloj pauzi.

– Nismo zadovoljni činjenicom da su neki igrači otišli, tj. jedan je otišao, a drugi ima neke prenose, pa ga nema. Mi jesmo primili puno golova, ali nisu ti igrači krivi što smo primili puno golova, naš koncept igre je to učinio. Mi smo faktički izgubili tri stopera, a doveli smo četiri. Malo je neozbiljno da igramo sa samo tri stopera, ljetos smo rizikovali i uspjeli izgurati polusezonu sa tri igrača. Sada smo se odlučili da dovedemo četiri, a imali smo ih nula, jer su sva tri koja su igrala jesenas otišla. Kad imaš nula stopera, treba ti četiri, dovedeš četiri. Ali ponavljam, nismo zadovoljni što smo morali mijenjati te igrače, smatra Osim.

Utakmica se igra u subotu na Gradskom stadionu Bijeljina sa početkom od 14:30 sati.