Juventus je u posljednja tri kola Serie A upisao dva poraza i jednu pobjedu. Prošle subote upisan je poraz u Veroni (2-1), što znači da je pod povećalom, naravno, trener Juventusa Maurizio Sarri.

Sarri je pak u srijedu navečer održao presicu na kojoj je rekao: “Da sam želio posao bez pritiska, zaposlio bih se u pošti.”

Na odgovor emotivnih Talijana se nije dugo čekalo.

“Suprotno onome što tvrdi gospodin Sarri, pritisak u Poste Italiane postoji. Pozivamo gospodina Sarrija da provede nekoliko svojih dragocjenih minuta u nekom od naših ureda pa će otkriti da je riječ o najvećoj kompaniji u državi. Čekamo ga u jednom od naših 15 hiljada ureda, gdje uživo može vidjeti naš svakodnevni rad”, stoji, između ostalog, u službenom priopćenju kompanije.

Ekipa Juventusa će u četvrtak gostovati Milanu u prvom susretu polufinala Kupa Italije, a trener Juventusa Maurzio Sarri govorio je o ovom duelu na press konferenciji.

Mediji u Italiji posljednjih dana mnogo su kritikovali igru našeg Miralema Pjanića, ali Sarri je stao u njegovu odbranu.

“Pjanić je odlično počeo ovu sezonu. Nakon toga uslijedio je blagi pad u njegovoj igri. Ipak, uvjeren sam da će ponovo biti na najvišem niovu”, riječi su Sarrija, koji se osvrnuo i na trenutnu rezultatsku krizu.

“Na dobrom smo putu da ostvarimo sve zacrtane ciljeve. U nekim utakmicama stvari ne idu kako smo zamislili, ali mi nastavljamo svoj put.”

Duel Milan – Juventus na programu je od 20,45 sati na stadionu “San Siro” u Milanu.

Revanš utakmica igra se 4. marta u Torinu.

Kladionica “Mozzart” daje ulogu favorita Juventusu, pa kvota na dvicu iznosi 2.10.

(Reprezentacija.ba)