Fudbalski savez BiH u potrazi je za novim selektorom poslije razlaza sa Robertom Prosinečkim, a poslije hrvatskog stručnjaka na klupu reprezentacije BiH bi uskoro mogao da sjedne i jedan Srbin, piše Mondo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od kandidata za novog selektora, koji bi “zmajeve” trebao da vodi u baražu Lige nacije je Veljko Paunović.

Robert Prosinečki više nije selektor Zmajeva

Srpski stručnjak koji je osvojio titulu svjetskog prvaka sa omladinskom reprezentacijom Srbije  nedavno je dobio otkaz u Čikagu i u potrazi je za novim angažmanom, a čelnici FSBIH žele što prije da riješe goruće pitanje.

Paunović je navodno kontaktiran još prije dva mjeseca, kada je Robert Prosinečki podnio ostavku.

Međutim, nekadašnji igrač Partizana tada je praktično vraćen na posao, pretpostavlja sezbog velikog obeštećenja koje bi mu FSBIH morao da isplati, a i Paunović je imao ugovor sa Čikago Fajerom.

Felix Magath prvi kandidat za selektora BiH po izboru stručne komisije

Sada su se stvari promijenile, klupa je upražnjena, a Paunović je slobodan.

Tim povodom kontaktirali smo i samog Paunovića, koji nije želio ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da je kandidat za klupu “zmajeva”.

“Nemam komentar”, rekao je Paunović za Mondo koji se prije nedelju dana pominjao i kao mogući nasljednik Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Srbije.

U slučaju da preuzme “zmajeve” postao bi prvi Srbin selector reprezentacije BIH.

Sušić, Kranjčar, Muslin, Kodro… većina kandidata trenutno je slobodna

Paunović ima 42 godine i 2015. ostvario je jedan od najvećih uspjeha srpskog fudbala osvojivši Svjetsko prvenstvo sa U20 selekcijom Srbije.

(Reprezentacija.ba)