Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su se okupili jučer u hotelu „Hercegovina“ na Ilidži, danas su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavili prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Velsom, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Selektor Vinko Marinović je uoči današnjeg treninga izjavio:

„Spremićemo se maksimalno za utakmicu koja nam predstoji. Vels je ekipa koja je do sada u kvalifikacijama pokazala dva lica. Pobijedili su Belgiju na svom terenu što znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Tu su uglavnom igrači iz engleskih premijerligaških ekipa. Imaju dosta dobre i kvalitetne fudbalere, brzi su u fazi napada. S druge strane izgubili su od Moldavije. Imaju nešto mlađi sastav i oscilacije u igri su možda i normalne. Nama je cilj da odigramo tamo što bolje i napravimo povoljan rezultat.“

Nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede u tim se vratio i brzonogi krilni napadač Amar Ćatić.

„Drago mi je što sam opet tu i moje rame je sada dobro, potpuno sam se oporavio. Moramo se što bolje pripremiti za naredni meč. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou što mnogo olakšava stvari. Tek treba da analiziramo narednog protivnika, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo ostvariti pobjedu u Velsu“, rekao je Ćatić.

Meč Vels – BiH igra se 19. novembra u Velsu.

(Reprezentacija.ba)