Hrvatski mediji ovih dana podsjećaju na slučaj bh. omladinskog reprezentativca Ajdina Hasića (18) koji je kako tvrde iz Dinama bez dogovora sa klubom prešao u Bešiktaš prošle godine.

Navodno mu je Dinamo na adresu roditelja u BiH potpisani novi ugovor, ali i raskid postojećeg kojeg je trebalo poništiti prije potpisa novog. Iz Dinama tvrde da su Hasićevi roditelji to iskoristili i potpisali samo onaj za raskid, nakon čega se Ajdin pojavio u Bešiktašu.

“Potvrđujemo da smo zaprimili pravomoćnu odluku Arbitražnog suda HNS u slučaju Hasić, koja je u potpunosti potvrdila naše početne tvrdnje o ništetnosti raskida ugovora s igračem. Nakon konzultacija s odvjetnicima odlučit ćemo se za daljnje korake u svrhu zaštite kluba i njegovih interesa”objavio je ove sedmice Dinamo koji tuži Bešiktaš i Hasića za dovođenje tuđeg igrača, što posebnu težinu ima jer je Hasić u tom trenutku bio maloljetan.

“Kao punomoćnik porodice Hasić želim reći da Ajdin Hasić odluku Arbitražnog suda ne prihvata i to iz razloga što je za spor između Dinama i Ajdina Hasića nadležna FIFA, a ne Arbitražni sud HNS-a. Stoga ova odluka Arbitražnog suda HNS-a nema nikakav pravni učinak između stranaka jer je donesena od strane nenadležnog tijela”, rekao je potom advokat porodice Hasić” Davor Radić.

Ajdin Hasić je kapiten U19 BiH reprezentacije za koju je igrao devet utakmica i zabio tri gola. Isto toliko nastupa i golova ima za U18 reprezentaciju, a za U17 BiH igrao je 14 puta i pet puta pogađao.

Glasi za jednog od najvećih talenata bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)