Mlade reprezentacije BiH i Njemačke u utorak u 18 sati na Bilinom Polju u Zenici odigraće utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Euro 2021 u Mađarskoj i Sloveniji.

Galantnom odlukom Fudbalskog saveza BiH ulaz na ovu utakmicu je besplatan, a svi oni koji nemaju priliku doći gledati najbolje mlade fudbalere BiH i Njemačke utakmicu će moći gledati u direktnom TV prijenosu.

Od 18 sati susret iz Zenice prenosit će ArenaSport.

Nakon pobjeda protiv Moldavije na Grbavici i remija protiv Belgije u gostima naša mlada reprezentacija je prva u grupi ispred Njemačke koja ima utakmicu manje.

Nijemci su ove godine bili finalisti U21 Eura, a ekipa im ukupno vrijedi oko 100 miliona KM predvođena zvijezdom Werdera Johannesom Eggesteinom koji sam košta 20 miliona KM.

Bez obzira na brojke na papiru, naši hrabri momci pod vodstvom selektora Vinka Marinovića najavljuju bespoštednu borbu, pa sigurno zaslužuju da ih se dođe podržati na Bilino Polje.

U21 BiH dva puta je ugostila U21 Njemačku na svom terenu. 2002. godine predvođeni Terkešom, Blatnjakom i Muslimovićem smo ih razbili sa 5:1, a 2012. remizirali sa 4:4. Vodili smo i sa 3:1, i sa 4:3, ali tri gola Milana Đurića i jedan Srđana Grahovca nisu bili dovoljni za pobjedu.

(Reprezentacija.ba)