U21 BiH sutra u Zenici igra meč kvalifikacija za U21 EURO protiv vršnjaka iz Njemačke, a Marijan Ćavar i Ermedin Demirović kažu da sa jednom od najboljih selekcija u Europi.

“Ne bježimo od toga da je Njemačka favorit. Sigurno su jedna od najkvalitetnijih selekcija u Europi. Očekuje nas teška utakmica, ali mi na svom terenu nećemo nikome dopustiti da lako dođe do pobjede. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo bodove, po mogućnosti tri boda. Borbenost, volja i želja neće nedostajati sutra. Nijemce smo analizirali, imaju veoma brz protok lopte”, riječi su Marijana Ćavara.

Naš napadač Ermedin Demirović većinu svoje karijere proveo je u omladinskim kategorijama Leipziga, pa izuzetno dobro poznaje većinu U21 reprezentativaca Njemačke.

“Njemačka je jaka, ali i mi smo. Dobro smo trenirali i znamo šta nas očekuje. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i nadam se dobrom rezultatu. Svi ćemo se zajedno boriti, kao što smo to uradili i protiv Belgije, ali i u prošlim kvalifikacijama. Što se tiče Njemačke, ja poznajem većinu ekipe veoma dobro. Igraju u veoma dobrim klubovima”, kazao je Demirović.

Besplatan ulaz na Bilino Polje za U21 BiH – U21 Njemačka, utakmica i u TV prijenosu

(Reprezentacija.ba)