Marijan Bloudek danas je zvanično predstavljen za šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla, prenosi zvanična stranica FK Sloboda.

Bloudek je ranije radio u Premijer ligi BiH kada je vodio Široki Brijeg, Zrinjski i zenički Čelik, a u BiH je posljednji put radio u sezoni 2012/13. kada je vodio klub s Pecare.

-Sretan sam što sam došao u ovako veliki klub, kultni klub kao što je FK Sloboda. Sloboda već sto godina živi i kroz ovaj klub se gradilo nekoliko velikih generacije. Moja želja je da sa igračima stignem do jednog nivoa koji će adektvatno odgovoriti potrebama Premijer lige. Pokušat ćemo što prije izaći iz ove situacije u kojoj se klub nalazi, a to će biti jako teško jer nas u preostalih sedam utakmica čeka dosta atraktivnih protivnika. Međutim, mi moramo uhvatiti ritam, dobro se poslužiti nakon čega možemo očekivati da ćemo igrati dobar nogomet, izjavio je za Fksloboda.ba, Marijan Bloudek, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla.

Potpredsjednik Upravnog odbora Slobode Eduard Brandalik je istakao da su u upravi kluba imali četiri, pet kandidata za poziciju šefa stručnog štaba Slobode, ali je nakon detaljne analize odlučeno da to bude Bloudek.

-Upravni odbor je donio odluku nakon analize, kontaktirali Bloudeka, obavili razgovor, predočili situaciju u klubu te koje probleme imamo. On je iznio svoj plan, našli smo zajednički jezik i krenuli u saradnju – naveo je Brandalik.

Bloudek će debi na klupi Slobode imati u petak (11. oktobar), kada će Sloboda na stadionu “Tušanj” odigrati prijateljski meč protiv zagrebačkog Dinama

(Reprezentacija.ba)