Golman:

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Mladi bh. reprezentativac Vladan Kovačević je briljirao u Mostaru. Vladan je imao nekoliko sjajnih interevencija i definitivno je najzaslužniji što aktuelni prvak BiH nije izgubio od Zrinjskog. Kovačević je u osam od 12 premijerligaških susreta sačuvao svoju mrežu.

Odbrana:

Nemanja Zlatković (Tuzla City)

Tuzla je sa 3:0 pobijedila posljednjeplasiranu Zvijezdu, a lijevi bočni Nemanja Zlatković je odigrao kompletan meč i asistirao. Zlatković je bio asistent kod prvog pogotka svoje momčadi. Nemanji je ovo bila druga uzastopna asistencija u tekućoj sezoni.

Marko Jovanović (Borac)

Iskusni defanzivac je drugo kolo u nizu strijelac za Borac. Ovaj put je pogodio protiv Željezničara za konačnih 3:0. Jovanoviće je defanzivne zadatke obavio gotovo besprijekorno te je jedan od razloga zbog čega se najbolji strijelac gostiju Sulejman Krpić nije posebno istakao.

Vedran Vrhovac (Čelik)

Mladi Zmaj Vedran Vrhovac odigrao je još jedan dobar susret za Čelik. Zeničani su sa 2:0 pobijedili Široki na svom terenu, a Vrhovac je proveo svih 90 minuta na terenu. Dvadesetogodišnji Vedran je nastupio u svih 12 premijerligaških mečeva za Čelik te postigao jedan pogodak.

Samir Efendić (Tuzla City)

Dvadesetosmogodišnji Samir Efendić je vjerovatno i najbolji desni bočni u Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni. Efendić je i protiv Zvijezde bio na svom nivou. Uzimajući u obzir ligu i Kup BiH, Samir je ubilježio 13 nastupa za aktuelnog lidera bh. šampionata.

Vezni red:

Fanimo (Mladost DK)

Najbolji igrač Mladost DK u sezoni 2019. / 2020. je Fanimo. Engleski interancionalac je bio strijelac i asistent protiv Veleža (2:2), ali to nije pomoglo njegovoj ekipi da ostvari pobjedu. Fanimo na svom kontu ima tri pogotka i četiri asistencije.

Stojan Vranješ (Borac)

Sjajni Stojan Vranješ je najzaslužniji što banjalučki Borac ima 18 bodova poslije 12 odigranih kola. Borac je u Banjoj Luci deklasirao do ovog kola neporaženi Željezničar, a Vranješ je bio dvostruki asistent. Nekadašnji bh. reprezentativac pogađao je devet puta u 13 mečeva za Borac (sva takmičenja) i tri puta asistirao saigračima.

Nedim Mekić (Radnik)

Nedim Mekić je u trijumfu Radnika nad Slobodom (3:2) imao zapaženu rolu. Postigao je drugi gol za svoj tim u ovom susretu te asistirao za pobjedonosni. Mekić je ukupno odigrao 14 utakmica za Radnik ove sezone u svim takmičenjima, dva puta pogađao i asistirao u dva navrata.

Napad:

Brandao (Velež)

Brazilski interancionalac briljira u dresu Veleža. BiHscout ga je izabrao za igrača mjeseca u septembru, a Brandao je u oktobru nastavio da igra vrhunski. Mladost je imala dva gola prednosti protiv Veleža, ali Brandao se probudio u nastavku i sa dva pogotka donio bod svojoj ekipi. Brazilac je drugi strijelac Premijer lige BiH sa devet pogodaka. U posljednjih pet mečeva postigao je čak sedam golova.

Mahir Karić (Radnik)

Tridesetdvogodišnji Mahir Karić postigao je dva gola u pobjedi Radnika protiv Slobode (3:2). Kariću su ovo bili prvi pogoci ove sezone, a dva puta je asistirao.

Aidin Mahmutović (Čelik)

Zenički Čelik se dugo mučio sa Širokim na stadionu “Bilino polje”, a onda je u igru ušao Aidin Mahmutović, te sa dva pogotka srušio Širokobriježane. Iskusni napadač je pogađao u 83. i 90. minuti. Trenutno je na brojci od tri pogotka u sedam odigranih mečeva.

(Reprezentacija.ba)