Nakon ubjedljive pobjede nad FK Mladost Doboj-Kakanj (0:3) u susretu 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH, šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, poručio je kako je njegov tim zasluženo osvojio sva tri boda, te da je bio evidentan napredak u igri.

“Mislim da smo zasluženo pobijedili. Zadovoljni smo prvim poluvremenom, gdje smo mogli da riješimo utakmicu, ali nismo uspjeli realizovati penal. Drugo poluvrijeme nije bilo onako kako je trebalo. Mladost je imala dvije dosta dobre prilike, gdje smo mogli da dovedemo utakmicu u neizvjesnost, ali najbitnije da smo pobijedili. Prvo poluvrijeme je pokazalo da idemo ka nešto boljem nego što je to bilo u zadnje vrijeme. Mi smo prvi, ili drugi, kako hoćete. Mnogi su pričali da se raspadamo, ali fudbal je čudna igra, traži vremena i strpljenja. Potrudit ćemo se da u narednom periodu budemo bolji nego u ovom prvom ciklusu od 11 utakmica”, rekao je Musemić.

Sarajevo će u narednom kolu (5. oktobar) gostovati Zrinjskom, a prije toga će odigrati utakmicu 1/8 finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega (2. oktobar), također kao gost.

(Reprezentacija.ba)