1. Edin Džeko i Robert Prosinečki najavili su kako je meč važan zbog bodova, ali i zbog vraćanja samopouzdanja

Edin Džeko: “Moramo svi dati sve od sebe ne razmišljajući o toj sljedećoj utakmici u Armeniji koja je isto tako jako bitna i s obzirom da smo dosta bodova do sad prosuli, svaki bod nam je potreban. Pobjeda sutra protiv Lihtenštajna će nam na neki način dati to samopouzdanje da u Armeniji isto tako odigramo što bolje i donesemo taj rezultat koji svi hoćemo”

Robert Prosinečki: “Nama su najvažniji sada bodovi, nemamo više pravo na kiks, tako da sutra sigurno očekujemo pobjedu. Nećemo bježati od toga da smo favoriti i vjerujemo da sa ovom reprezentacijom moramo dobiti Lihtenštajn. Nadam se da će biti jedna dobra utakmica, da dobijemo samopouzdanje. Ako uđemo kako treba, onda mislim da neće biti problema”.

2. Tabela – Zmajevi na četvrtom mjestu

Zmajevi šest utakmica do kraja zauzimaju četvrto mjesto sa isto toliko bodova. Prva dva mjesta vode direktno na Euro 2020, a treće u baraž. Ranijim osvajanjem Lige Nacija BiH je sebi već osigurala mjesto u baražu.

3. Cijene ulaznica

Za utakmicu u Zenici cijene ulaznica su od 20 KM do 40 KM.

4. Prva zvijezda Lihtenštajna je napadač bh. korijena Dennis Salanović

5. Sudija – Šveđanin prvi put sudi seniorskim reprezentacijama

6. Protiv Lihtenštajna smo ubilježili najveću pobjedu, kada smo ih u kvalifikacijama za SP 2014 savladali sa 8:1

7. Utakmicu BiH – Lihtenštajn možete gledati na više tv. kanala

8. Reprezentacija BiH je 68 puta skuplja od Lihtenštajna

9. U našoj grupi se danas igraju još dva meča

10. Selektor Robert Prosinečki najavio je sastav sličan prethodnim utakmicama, a na press konferenciji na papiru ispred sebe “šarao” je sljedeću formaciju

11. Za utakmicu protiv Lihtenštajna Prosinečki je pozvao 25 igrača. Zbog povreda su otpali Pirić i Kvržić, a naknadno je pozvan Vladan Kovačević.

(Reprezentacija.ba)