Velež će u sklopu šestog kola Premijer lige BiH gostovati aktuelnom prvaku Sarajevu.

Na press konferenciji pred sutrašnji meč, koji se igra od 18:00 sati, trener Veleža, Feđa Dudić, poručio je kako njegov tim u Sarajevo ne ide s bijelom zastavom.

“Očekujem sutra divan ambijent na Koševu i veliki broj gledalaca, kako ovdje iz Hercegovine tako i domaćih navijača. Što se tiče samog Sarajeva, radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, aktuelnom prvaku naše države i sigurno da je Sarajevo favorit, ne samo protiv Veleža već i protiv bilo koga drugoga. No, to ne znači da mi gore idemo s bijelom zastavom”; kazao je Dudić i nastavio:

“Njima fali četiri-pet igrača koji bi sigurno bili u prvoj postavi i tu vidim našu šansu. Igrat ćemo otvoreno, tražit ćemo i pobjedu ako se za to ukaže prilika. Analizirali smo Sarajevo, znamo odakle nam najviše prijeti opasnost i probrat ćemo ih neutralizirati”.

Medijima se obratio i napadač Nusmir Fajić.

“Nakon tri uvodna poraza i remija sa Slobodom dobro nam je došla pobjeda nad Širokim. Ekipa je sada dodatno motivisana, imamo četiri boda i sada mirne glave idemo u Sarajevo napraviti što bolji rezultat”, kazao je Fajić.

Dudić je potvrdio kako će u sutrašnjem meču biti bez Ovčine, Cvijanovića, Alikadića i Ćivića.

(Reprezentacija.ba)