Danas je u Zenici održan sastanak između premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirze Ganića i delegacije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Tema sastanka bila je organizacija utakmice trećeg kola kvalifikacija Europa lige, koja će biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici 8. augusta u 19.45 sati.

U ime Fudbalskog kluba Sarajevo sastanku su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić, članica UO Ema Bukovica, generalna direktorica Sabrina Buljubašić i koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić.

“Sigurnost svih onih osoba koje dolaze bodriti FK Sarajevo 8. augusta u Zenici nam je važnija od rezultata koji sanjamo. Dobili smo garanciju i sigurnost da se svi naši navijači mogu osjećati sigurno, te da će Zenica biti domaćinski raspoložena prema svima koji će taj dan doći da bodre Sarajevo. Bezbjednost Hordi Zla i svih drugih koji će moguće doći taj dan u Zenicu u privatnom aranžmanu i sa djecom nam je bio prioritet ovog sastanka. Ubijeđeni smo da nema prostora za animozitetima i drago nam je da vidimo volju iz Zenice da sve prođe u najboljem redu”, rekao je Jahić.

“Sarajevo je domaćin u gradu Zenici i kada govorimo da je domaćin, želim da pošaljem poruku svim našim građanima, navijačima, ljubiteljima sporta da dođu u Zenicu i podrže Sarajevo – kao reprezentaciju, kao jednu našu nacionalnu ekipu koja igra u Europa ligi”, poručio je Ganić.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, te ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a Spahija Kozlić i policijski komesar ZDK-a Samir Šut.

(Reprezentacija.ba)