“U-21” reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 0:0 u gostujućem prijateljskom meču sa Maltom.

Prve dvije prilike na utakmici propustio je domaći tim. Dobar pokušaj je imao Zachary Brincat, ali je pogodio stativu. Aidan Jake Friggieri je takođe imao dobru šansu, no njegov udarac zaustavlja Kenan Topolović.

Najbolju priliku za bh. tim u prvom poluvremenu imao je Petar Bojo, ali je golman Malte Andreas Vella izbacio loptu u korner.

Benjamin Hadžić je pokušao sa 15-ak metara u 62. minuti, a Vela ponovo odbija loptu u korner. Stipe Jurić u 74. minuti pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali šalje loptu pored gola.

Brincat je u 76. minuti odlično istrčao kontra napad i izašao sam pred golmana Adnana Kanurića koji ušao u drugom poluvremenu, ali je šutirao neprecizno.

Do kraja susreta reprezentacija BiH je imala terensku inicijativu, ali nije stvorila izgledniju priliku i meč je završen bez pogodaka.

Za naš tim danas su igrali Kenan Topolović (59. Adnan Kanurić), Halid Šabanović, Jasmin Čeliković, Vedran Vrhovac (59. Rijad Sadiku), Amar Beganović, Haris Hajdarević (69. Vladan Danilović), Marko Brkić (59. Mato Stanić), Petar Bojo(69. Jovan Motika), Zinedin Mustedanagić, Benjamin Hadžić (80. Nemanja Nikolić), Nardin Mulahusejnović (69. Stipe Jurić).

(Reprezentacija.ba)