Zrinjski će u susretu 30. kola Premijer lige BiH u subotu u Mostaru ugostiti Radnik iz Bijeljine, koji je jedini neporaženi tim u proljetnom dijelu prvenstva.

Trener Zrinjskog, Blaž Slišković, unatoč tome očekuje pobjedu svog tima.

“Sama činjenica o neporaženosti Radnika u ovom dijelu prvenstva dovoljno govori da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja u posljednje vrijeme igra čvrsto, a kada im se ukaže prilika znaju iskoristiti svoju kvalitetu prema naprijed. To su pokazali na par utakmica i moramo biti veoma oprezni. Imaju veoma dobre igrače u napadačkom dijelu, koji su veoma brzi, s jednim iskusnim Đurićem koji odrađuje taktički veliki dio posla. S obzirom na značaj bodova u ovom trenutku za nas, nama se nameće imperativ pobjede i sve osim osvajanja tri boda bi bilo neuspjeh”, istakao je Slišković i dodao:

“Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da smo u ovom trenutku i fizički i psihički spremni za odigrati jednu borbenu i agresivnu utakmicu, nadati se da ćemo uz jedan takav pristup imati i dovoljno kvalitete da stvorimo prilike i samim time dođemo do pobjede. Naravno da se i protivnik tu pita, koliko će on biti kvalitetan u fazi defanzive i opasan prema naprijed. Očekujem tešku utakmicu i ako želimo ostati u utrci i učiniti prvenstvo još donekle neizvjesnim do samog kraja tri boda su nam neophodna”.

Slišković se osvrnuo i na borbu za naslov prvaka, istakavši kako je drugo mjesto solidan, ali ne i dobar rezultat.

“Ne možeš biti zadovoljan kada si drugi, samo se pamti prvo mjesto. No, s obzirom na sve probleme koje smo imali u ovom prvenstvu i veliki broj ozljeda, nekonstantnost igračkog kadra kada su u pitanju ozljede, drugo mjesto i bodovna prednost nad Širokim od 10 bodova je za nas jedan solidan rezultat. Ne bih rekao dobar, nego solidan, dobar rezultat je samo kad si prvi. Analizirat ćemo sve na kraju prvenstva vidjet ćemo što smo mogli, a što ne, koji su razlozi kikseva i podvući crtu i vidjeti je li ovo drugo, ili eventualno prvo mjesto zadovoljavajuće ili smo mogli i više. Sigurno da smo mogli više, ali isto tako i naš protivnik Sarajevo je mogao puno više, jer je gubio bodove kući, ali sada je takvo stanje. Mislim da nismo uzdrmani, atmosfera u ekipi je na visokoj razini, i u takvom ozračju dočekujemo sutrašnju utakmicu”, dodao je trener Zrinjskog, koji protiv Radnika neće moći računati na suspendovanog Jakovljevića i duže povrijeđenog Bekića, dok je upitan Galić.

Susret Zrinjskog i Radnika igra se sutra (subota) od 17:00 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

(Reprezentacija.ba)