“U-16” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici Crnu Goru sa 3:2 u susretu trećeg kola UEFA razvojnog turira.

Našoj selekciji je ova pobjeda bila dovoljna za drugo mjesto na turniru.

Bh. tim je do prednosti došao u 6. minuti. Dino Nuhanović ubacuje loptu sa desne strane u protivnički kazneni prostor, a reprezentativac Crne Gore Ljubomir Pejović je skreće u vlastitu mrežu.

U 26. minuti zaprijetili su i Crnogorci, ali je šut Lazara Mijovića sa desetak metara zaustavio golman Luka Damjanović.

Minutu poslije pokušao je Nuhanović iskosa sa desne strane, a defanzivci Crne Gore blokiraju njegov šut.

Prednost reprezentacije BiH je udvostručena u 33. minuti. Nakon jedne akcije Arif Ramić u kaznenom prostoru spušta loptu glavom za Dinu Nuhanovića koji pogađa za 2:0.

Dobru priliku za Crnu Goru propustio je Eldin Rastoder u 35. minuti kad neometan sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Crna Gora smanjuje prednost Bosne i Hercegovine u 43. minuti. Ognjen Bakić izvodi slobodan udarac sa desne strane, a u gužvi u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Kristijan Ernec i šalje loptu iza leđa Damjanovića.

Ognjen Bakić u 55. minuti nakon centaršuta sa lijeve strane izjednačuje rezultat.

Nuhanović u 67. minuti odlično prolazi po desnoj strani i pogađa prečku gola Crne Gore.

Dino Nuhanović u 76. minuti pogađa za 3:2. Ivan Grgić je centrirao sa lijeve strane, golman Crne Gore Nikola Ivezić kratko odbija loptu do Nuhanovića koji postiže pogodak.

Za BiH su danas od prve minute nastupili Luka Damjanović, Benjamin Ćosić, Esnar Fejzić, Faruk Hodžić, Muharem Trako, Dario Ćorić, Arif Ramić, Amar Musić, Dejan Popara, Mustafa Šukilović i Dino Nuhanović. Igrali su još Aleksej Golijanin, Ajdin Zulić, Ivan Grgić i Danijel Šunić.

U drugom meču turnira Armenija je jutros sa 2:0 pobijedila Gibraltar.

Armenija je završila turnir na prvom mjesto sa sedam bodova, koliko je osvojila i drugoplasirana Bosna i Hercegovina. Treća je Crna Gora sa četiri boda, a Gibraltar četvrti bez bodova.

(Reprezentacija.ba)