Ženska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Trening centru FS BiH u Zenici Albaniju rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu igra se odvijala između dva šesnaesterca bez mnogo prilika. Gošće su prve zaprijetile u 29. minuti kad se Megi Doci izborila za loptu na ivici kaznenog prostora i šutirala, ali je Envera Hasanbegović na golu bh. tima bila na visini zadatka.

Reprezentacija BiH je uzvratila u 38. minuti kad je Selma Kapetanović centrirala iz kornera, a Milena Nikolić glavom loptu poslala preko gola.

Nikolić je u 41. minuti prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu ka Eni Taslidži koja sa 15-ak metara šutira pored gola.

Taslidža u 52. minuti prolazi po lijevoj strani i pogađa stativu protivničkog gola. Mejrema Medić je dobro šutirala sa oko 20 metara u 59. minuti, ali lopta odlazi pored gola.

BiH do prednosti dolazi u 63. minuti kada Marija Aleksić iz slobodnog udarca sa 18 metara postiže pogodak.

Do kraja utakmice bh. tim je imao još dva pokušaja sa distance, a najbolju priliku je propustila Milena Nikolić čiji je šut glavom sa peterca albanska golmanica izbacila u korner.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)