Fudbalska reprezentacija BiH će 8. septembra od 15,00 sati u okviru prvog kola UEFA Lige nacija odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom u Belfastu.

Susret Sjeverna Irska – Bosna i Hercegovina igrat će se na nacionalnom stadionu “Windsor Park” na kojem Sjeverna Irska igra svoje domaće utakmice, a koji može primiti oko 18.500 gledalaca.

Stadion se nalazi tri kilometra od centra Belfasta, 15 minuta vožnje gradskim autobusom iz najuže jezgre grada. Inače, Belfast je grad sa oko 350.000 stanovnika.

Ovaj stadion je izgrađen daleke 1903. godine, a u posljednjih dvadesetak godina renoviran je dva puta i to 1996. i 2015. godine.

Posljednjih godina gotovo je uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta i na stadionu kada igra reprezentacija vlada prava fudbalska atmosfera kakvu krase utakmice u Velikoj Britaniji.

Posljednju utakmicu Sjeverna Irska na ovom stadionu je igrala protiv Švicarske. U baražu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u oktobru prošle godine ovdje ih je porazila Švicarska sa 0:1. Utakmicu je gledalo 18.269 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=hJczmmGKs7Y

(BIH.ba)