Trener Širokog Brijega smatra da je na kraju presudilo iskustvo

Široki Brijeg okončao je takmičenje u drugom pretkolu Europa lige, nakon što je u revanšu pred domaćim navijačima poražen od Aberdeena s 0:2 (ukupno 1:3).

“Čestitam svojim momcima. Odradili smo onoliko koliko smo mogli u ovom trenutku. U prvom poluvremenu smo dosta kvalitetno kontrolisali igru, imali smo dvije izgledne šanse preko Čabraje. U nastavku je bilo vidljivo da Aberdeen preuzima kontrolu i da se teško nosimo s tim. Imali smo problema u sredini jer su oni imali višak igrača, ali to smo svjesno uradili jer smo igrali nazad s trojicom. Kada smo prešli na igru sa četiri igrača nazad odmah su se pojavile pukotine, individualne greške i kaznili su nas”, rekao je trener Širokobriježana Goran Sablić i istakao kako je na kraju presudilo iskustvo.

“Dostojno smo igrali u Evropi, dostojno smo prezentirali klub i Premijer ligu. Na dobrom smo putu, ova ekipa će rasti i prebacujemo fokus na Premijer ligu BiH. Gledajući dvije utakmice, stvorili smo dosta šansi. Takve šanse se moraju realizirati kada se igra protiv ovakvih ekipa. Aberdeen je iskusnija ekipa i podigli su ritam između utakmica”, dodao je Sablić.

(Reprezentacija.ba)