Bh. selektor smatra da bi Ibišević dobro došao Rennesu

U intervjuu za francuski news portal “20 minutes”, selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević prokomentarisao je mogući prelazak Vedada Ibiševića (32) u Rennes, o čemu je bilo riječi proteklih dana.

Baždarević nije iznenađen interesom francuske momčadi za napadača Herthe i smatra da bi njegovim dovođenjem napravili pravi potez.

“Nisam iznenađen jer je on veoma dobar igrač. Ukoliko ga Rennes odluči dovesti, sigurno neće zažaliti. Osim toga, sjajna je osoba i veliki profesionalac. Čini mi se kako bi im zaista dobro došao”, rekao je Baždarević, za kojeg bi ipak bilo iznenađenje ukoliko bi došlo do transfera.

“Bilo bi iznenađujuće za svakoga ukoliko bi Ibišević napustio klub, koji je vrlo dobro pozicioniran po sportskom, strukturalnom i finansijskom pitanju. Uklapa se i dobro mu je u Herthi, što pokazuje i to da je odbio ponude iz Kine. S druge strane, može se reći da Francuska ima vrlo visok prioritet kod Ibiševića. Profesionalnu karijeru započeo je s 19 godina u PSG-u. Tu nije pokazao sve svoje sposobnosti, jer je još bio mlad. Upravo zbog toga, mogao bi imati volju da promijeni svoj imidž u Francuskoj i vrati se u Ligue 1”.

Lično bi ga volio vidjeti u Ligue 1, za koju smatra da je uvijek bila dobro mjesto za naše igrače.

“Kroz historiju u francuskoj ligi igrali su mnogi igrači iz Jugoslavije, uključujući i Bosance. Ta liga je uvijek bila dobro mjesto za naše igrače, a Emir Spahić je jedan od njih. Sanjina Prcića tu ne računam, jer je više Francuz nego Bosanac”, uz smijeh govori Baždarević i dodaje:

“Ukoliko Ibišević potpiše za Rennes, bit ću u potpunosti zadovoljan. Sa svojom čvrstoćom bio bi važan faktor u budućim projektima kluba”.

Ibišević je poznat kao igrač vrućeg temperamenta, baš kao i Rennesov Christian Gourcuff, pa se postavlja pitanje kako bi zajedno funkcionisali i da li bi to dovelo do problema u timu.

“Znam Christiana dobro, ali ne bih mogao reći da li će to dovesti do problema u timu, ili neće. Vedad ima jak karakter, ali iskreno govoreći, nikad nisam imao problem s njim. U Stuttgartu je imao dosta problema jer je rijetko igrao u svojoj posljednjoj sezoni. Bio je jako uznemiren, jer je znao da sa svojim kvalitetima zaslužuje više”, dodao je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)