Džeko postigao gol i dva puta asistirao u trijumfu Rome

U posljednjem kolu italijanske Serije A, Roma je na domaćem terenu savladala Geonu sa 3:2 i osvojila drugo mjesto, koje vodi direktno u grupnu fazu Lige šampiona.

Genoa je šokirala domaće u trećoj minuti, kada je šesnaestogodišnji Pellegri pogodio za 0:1.

Ipak, sedam minuta kasnije naš Edin Džeko postiže svoj 29. gol ove sezone u Seriji za i donosi izdjenačenje Romi.

Edinu je ovo bio 39. gol u svim takmičenjima ove sezone.

Roma je preokrenula rezultat u svoju korsit, kada je Džeko u 74. minuti sjajno proigrao Dee Rossija, a ovaj matirao golmana Genoe za 2:1.

Pet minuta kasnije, Genoa preko Lazovića stiže do 2:2, ali u 90. minuti, Džeko sjajnu partiju kruniše još jednom asistencijom, a Perotti pogađa za konačnih 3:2.

Džeko je odigrao cijeli meč za Romu i najvjerovatnije će biti najbolji strijealc Serije A ove sezone (jedino ga može prestići Belotti iz Torina, koji ima četiri gola manje i večeras igra svoju utakmicu).

Roma je sezonu završila kao druga i naredne godine igrat će u grupnoj fazi Lige šampiona, a spomenimo i da je večeras legendarni Francesco Totti odigrao svoj posljednji susret u dresu Rome.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.