Sloboda želi pobjedu protiv Radnika

Trener Slobode Vlado Jagodić ne slaže se da je sutrašnja utakmica njegovog tima s Radnikom u Bijeljini posljednja prilika da se Tuzlaci umiješaju u borbu za 4. poziciju i Evropu, javlja Fena.

Na današnjoj konferenciji za novinare Jagodić je rekao da do kraja Lige za prvaka ima još osam kola i sve dok postoje izgledi borit će se za poziciju više u odnosu na sadašnju.

“Mi još ne znamo da li će 4. mjesto voditi u Evropu, a prednost od četiri boda, koju Radnik trenutno ima, možemo pobjedom svesti na samo bod. Možemo igrati s Bijeljincima, to smo pokazali. Bit će promjena u ekipi, a za nas je hendikep izostanak Harisa Mehmedagića koji je protiv Sarajeva dobio crveni karton”, kazao je Jagodić.

Dva uzastopna poraza Tuzlaka, protiv Željezničara i Sarajeva, dominirali su u Jagodićevom obraćanju novinarima.

“Poraz protiv Sarajeva je moj prvi domaći otkako sam u Slobodi i žao mi je zbog toga. Ujedno, nakon 11 utakmica u nizu, u kojima smo postizali golove, ovo je prva da nismo. Zašto? Razlog je naša loša igra, možda najslabija u ovom prvenstvu, a zašto nismo bili pravi, još ne mogu dokraja da odgovorim”, istakao je trener “crveno-crnih”, dodavši kako je jasno da su tri vodeće ekipe prvenstva favorizirane, u odnosu na Slobodu, Radnik i Krupu, ali to nije želio detaljnije objašnjavati.

Naveo je još jedan detalj koji ne ide Slobodi u prilog.

“Protiv Sarajeva smo primili peti gol u sudijskoj nadoknadi u pet utakmica i to svakako nije dobro. No, porazi ne mijenjaju moju viziju za budućnost, a to je da želimo igrati u Evropi i osvojiti naslov prvaka”, rekao je.

Za duel s Radnikom rekao je da u Bijeljinu neće voditi nijednog juniora, jer Sloboda u toj konkurenciji ima u nedjelju važnu utakmicu protiv Željezničara.

“Interes sam podredio potrebama juniora, jer se bore za prvo mjesto što im daje izglede za nastup u Ligi prvaka. Vidjet ćemo da li ćemo protiv Radnika moći računati na Ismara Tandira, ali ko god bude igrao, pokušat ćemo dati gol više i pobijediti”, zaključio je Jagodić.

Iskusni Nemanja Stjepanović ponovio je da igrači protiv Sarajeva nisu bili pravi, ali da nema razloga opterećivati se onim što je prošlo.

“Ciljeve postavljene prije početka prvenstva smo ispunili, a to je Liga za prvaka BiH. Izgubili smo dvije utakmice u kojima je možda jedan gol mogao onijeti drukčiji ishod. U Bijeljini ćemo igrati za gol više, na pobjedu i za 4. poziciju”, kazao je Stjepanović.

Utakmica Radnik – Sloboda igra se sutra od 16.30 sati.

(Reprezentacija.ba)