Milan Đurić produžio je ugovor sa Cesenom do 2018, objavio je italijanski klub na svojoj službenoj stranici. Svega nekoliko dana nakon pogotka i asistencije protiv Juventusa, stigao je i novi ugovor, a Đurić nam je priznao kako je izuzetno sretan, piše Goal.com.

Uostalom, Cesena ga je otkrila još 2006. u San Marinu, a u tri sezone igrajući za ovaj tim (od 2007-2010) postigao je osam pogodaka u 73 nastupa. Tada je Cesena igrala u nižim ligama, a Đurić je bio na posudbama u Ascoliju, Crotoneu, Cremoneseu, Trapani i Cittadelli, a pred početak ove sezone vratio se ponovo u Cesenu, gdje je napokon dobio pravu priliku za dokazivanje i to u Seriji A.

Ispunio je nekoliko snova, ali to ne znači da ne sanja i dalje. Jedan od njih je i dres reprezentacije BiH. Selektor Mehmed Baždarević ga je već gledao, a poslao je i pomoćnika Stéphanea Gillija na meč protiv Juventusa i gotovo sigurno će dobiti poziv u A selekciju već za sljedeći meč.

– Znam da me je selektor gledao i nadam se da je zadovoljan mojom igrom. Mogu zadržati loptu, boriti se sa stoperima, pomoći veznom redu i igram za ekipu, objašnjava nam Đurić, ono što je Baždarević već vidio na njegovim utakmicama.

– Igram 80 posto za ekipu, a 20 za sebe. Međutim, ako ekipa igra za mene, kao što je to bilo u mladoj reprezentaciji, mogu i davati golove, iako znam da u BiH to radi Edin Džeko. Za mene, on je jedan od najboljih napadača Evrope i volio bih zaigrati s njim u tandemu u dresu reprezentacije, riječi su igrača, kojeg ćemo sigurno gledati u dresu A tima.

– Kada me Jagodić (Vlado, op. a) pozvao u mladu selekciju BiH nisam se mnogo dvoumio. Odmah sam prihvatio poziv. Svidjela mi se atmosfera, igrači, sve…, i moj san je bio i ostao da zaigram za A selekciju BiH. Kada je selektor bio Safet Sušić nisam bio blizu ekipe, iako sam se potajno nadao da bih mogao dobiti poziv. Međutim, kad imaš neki san i neki cilj, onda si strpljiv i radiš sve da ti se taj san i ispuni, kaže nam napadač Cesene, kojem se proteklih dana ostvaruju mnogi snovi, prenosi Goal.com.

(Reprezentacija.ba)