Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je nešto više od četiri mjeseca. U organizacionom smislu neophodno je uraditi mnogo toga da bi naš tim imao odgovarajuće uslove za pripreme i sam nastup na ovom takmičenju.

U marketinškom dijelu pred Savezom je mnogo izazova kad je riječ o nastupu bh reprezentacije. Na čemu su trenutno bazirane aktivnosti Saveza objašnjava marketing menadžer Almir Murtezić:

Od kako se bh reprezentacija plasirala na SP počelo je i interesovanje javnosti za način prodaje ulaznica za utakmice našeg tima. U razgovoru koji slijedi direktor Odjela za licenciranje NS/FS BiH i tiketing menadžer u Projektu Brazil, Adnan Džemidžić govori o procedurama i rokovima koji se moraju poštovati.

Kad su u pitanju organizacione pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, najviše pažnje privlači sve ono što se odnose direktno za sam tim. Elmir Pilav je sekretar sutručnog štaba, ali je uključen i u druge aspekte organizacije oko odlaska reprezentacije na SP , te o tome govori u intervjuu koji slijedi.

 

Prije nego što zvanično počnu pripreme reprezentacije za SP neophodno je izvršiti sve poslove vezane kako za smještaj tako i za transport tima. U kojoj fazi su ovi poslovi, ali i šta je sve neophodno obezbijediti kako bi se ekipa mogla nesmetano pripremati za jedno veliko takmičenje govori Nijaz Merdanović, direktor opštih poslova NS/FS BIH.

(Reprezentacija.ba)