Danas je u hotelu Sarajevo održana press konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja “Sport Centar”.

Prisutnim medijima se obratio selektor Dragan Marković, te srednji bek Zmajeva Ivan Karačić. Selektor Marković je počeo riječima:

“Nismo imali dovoljno vremena da proslavimo veliki uspjeh plasmana na Svjetsko prvenstvo, brzo smo se morali vratiti svojim kućama i klupskim obavezama, tako da mi je drago da smo se sada nakon tri mjeseca okupili. Raduje me činjenica da su igrači odmah poslije utakmica stigli na okupljanje, iako su imali dozvolu da odu svojim kućama i porodicama, oni su izabrali da dođu na okupljanje, što znači da imamo sjajnu atmosferu u ekipi što je jako bitno za nas. Raduje me da moji igrači imaju sve veću minutažu svojim klubovima.” – govori Marković, a o narednoj utakmici kaže:

“Sad je vrijeme za nove kvalifikacija i novu odgovornost, i sigurno da se mora stišati groznica nakon plasmana na SP, i moramo se okrenuti novim obavezama. Što se tiče Bjelorusije, čeka nas težak meč, pripremili smo se za njihove sisteme igre, u odbrani 5:1 i 6:0. Ne želimo se previše ni osvrtati na njihovu igru, jer smo najbitniji sami sebi, i ako odigramo kako znamo najbolje očekujem pozitivan rezultat. Ovo malo više vremena nego inače što smo imali iskoristili smo da se na pravi način spremimo za ono što nas čeka. Najbitnije je da smo svi zdravi i da jedva čekamo meč. Mi nemamo šta izgubiti, a oni ako izgube gube priliku za to drugo mjesto i mi smo u prednosti sigurno.” – govori Marković, koji je na pitanje šta misli o mogućem neigranju Rutenke, rekao:”

Ma to su možda zamke, mi smo se spremili i ne zanima nas Bjelorusija koliko mi sami sebe zanimo. Respektujemo Bjeloruse, ali ponavljam ako mi najbolji budemo kako znamo to znači da će rezultat doći.”- rekao je Marković.