Napadač naše reprezentacije Vedad Ibišević iza sebe ima polusezonu za zaborav u timu Stuttgarta, ali je nastup na Svjetskom prvenstvu ublažio loše raspoloženje zbog pomenutog klupskog razdoblja.

Pred početak nove sezone u timu Stuttgarta vjeruju kako će Ibišević predvoditi ekipu do željenih ambicija. Finiš prošle sezone Bundeslige su proveli u borbi za opstanak, a Vedo je izgubio mjesto u početnoj postavi.

Tada je fudbalere Stuttgarta predvodio Hub Steevens, dok je za novog trenera izabran Armin Veh koji za razliku od svog prethodnika ima puno povjerenje u našeg napadača.

“Radio je dobro na pripremama. Dosta se trudio i pokazao da je igrač na kojeg možemo ozbiljno računati. On je naš najbolji napadač u timu, ali sa dosadašnja 82 gola u Bundesligi svakako kotira i među najboljim u Njemačkoj”, kazao je Veh.

Predsjednik Stuttgarta Fredi Bobić je bio jedan od najzaslužnijih za dovođenje Ibiševića u redove tima sa Mercedes Benz Arene. On ima slično mišljenje poput Veha kada je u pitanju budućnost našeg Zmaja.

(Reprezentacija.ba)