Baždarević nakon duela BiH i Kipra

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je sa 2:0 bila bolja od Kipra u Zenici u meču trećeg kola grupe H kvalifikacija za SP.

Mehmed Baždarević smatra da je pobjeda zaslužena.

“Teško se bilo spremiti za Kipar nakon Brisela. Oni su nezgodni, a još uvijek postoje traume iz prošlih kvalifikacija od Kipra. Mislim da su igrači odradili jako dobro svoj posao. Mogli smo i ranije dati gol, ali pobjeda je zaslužena”, rekao je Baždarević nakon susreta.

Bh. selektor se dotakao i utakmice u Belgiji u kojoj je naš tim izgubio sa 0:4.

“Svi smo bili svjesni da nismo u Belgiji nismo uradili ono što smo morali, a to je trka, borbenosti i zalaganje. Nismo očekivali pobjedu, međutim da smo imali ono što je bilo večeras, ne bi tako lagano bilo Belgiji. Promašili smo, to je tako u fudbalu i životu. Zadovoljni smo što smo se uspjeli vratiti u ova dva dana i dobiti Kipar. Mislim da smo imali želju i da smo vratili to ovim ljudima što su došli da nas bodre po ovakvom vremenu”, rekao je Badarević.

Naredni susret, BiH igra u Grčkoj u novembru 2016. godine.

“Grčku smo gledali dva puta i vidi se da igraju bolje nego u prošlim kvalifikacijama. Znamo da će nam biti teško u Grčkoj. Najvažnije je šta ćemo mi uraditi i kako ćemo se spremiti. Moramo da budemo svi za jednog i jedan za sve” završio je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)