Održana press konferencija povodom sutrašnje utakmice ženske bh. reprezentacije sa Srbijom

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je održana press konferencija ženske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine povodom sutrašnje utakmice sa Srbijom, prenosi oficijelni sajt Saveza.

Predstavnicima medija obratile su se selektorka Samira Hurem i reprezentativke Amela Kršo i Marija Aleksić.

“Pred nama je veoma važna utakmica. Naš tim igra dobro u posljednje vrijeme i želimo da nastavimo tako i odigramo kvalitetan meč. Igračice su danas odradile posljednji trening pred susret i vidi se na njima da su spremne i da sa nestrpljenjem očekuju početak susreta”, rekla je Hurem i zahvalila se novinarima na podršci u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Selektorka bh. tima je zadovoljna kako je naša reprezentacija napredovala u odosu na prethodne kvalifikacione cikluse.

“Ženski fudbal je sada kod nas na visokom nivou i NS/FS BiH je mnogo uložio u razvoj. Prije oko četiri godine mi smo u rezultatskom smislu bile daleko iza našeg sutrašnjeg protivnika, a u ovim kvalifikacijama smo ih već pobijedili u Srbiji što je također pokazatelj napretka ženskog fudbala u našoj zemlji”.

Marija Aleksić obećava da će ekipa pružiti maksimum sutra.

“Igramo jednu važnu utakmicu koja odlučuje o plasmanu na treće mjesto u grupi. Mi uvijek idemo na pobjedu, bez obzira ko je protivnik. Uvijek ostavljamo srce na terenu, kao malo koja reprezentacija. Tako će biti i ovaj put. Igramo dobro u našem Trening centru i sigurna sam da ćemo tako i sutra“.

Da je ekipa spremna potvrdila je i Amela Kršo.

“Ovo je naš dom i želimo pred našom publikom da se pokažemo u najboljem svjetlu. Spremne smo da pružimo maksimum u utakmici sa Srbijom. Nadam se da će i publika doći u što većem broju da nas podrži, a mi ćemo im se odužiti na najbolji način”.

Susret Bosna i Hercegovina – Srbija na programu je sutra (20. 9. 2016) u 16.00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

(Reprezentacija.ba)