Mulaomerović nakon duela BiH i Švedske

KoÅ¡arkaÅ¡ka selekcija BiH veÄeras je u dramatiÄnom susretu grupe C kvalifikacija za Eurobasket pobijedila u Sarajevu reprezentaciju Å vedske sa 74:71.

Selektor našeg tima Damir Mulaomerović kazao je nakon utakmice da su njegovi izabranici igrali pod velikim pritiskom.

“IgraÄi su imali veliki pritisak. Sjajna atmosfera u Skenderiji je možda i doprinjela da odigramo ovakav susret. Å vedska je jako nezgodna ekipa i morali smo dobro namuÄiti da pobijedimo. Mogli smo i bolje privesti utakmicu kraju, ali momcima ne treba niÅ¡ta zamjeriti”, istakao je Mulaomerović i pohvalio nastup sedamanestogodiÅ¡njeg Džanana Muse:

“Musa je jedan projekat bh. koÅ¡arke. Ima samo 17 godina, a igra tako zrelo i hrabro. Å to se tiÄe Teletovića, njega treba Äekati, jer je on naÅ¡ lider. VeÄeras su svi obavili sjajan posao”.

Za sedam dana, bh. koÅ¡arkaÅ¡i će u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” doÄekati Rusiju, koja nas je prije nekoliko dana deklasirala u Permu.

“Protiv Rusije trebamo ponoviti prvo poluvrijeme iz Perma. Uz podrÅ¡ku sa tribina možemo dobiti Ruse i rasterećni ići u Å vedsku. Vjerujem u ove momke i vjerujem da sa Mirzom u utakmici u Tuzli možemo do trijumfa”, rijeÄi su naÅ¡eg selektora.

(Reprezentacija.ba)