Tuka realan pred nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Najuspješniji bh. atletičar Amel Tuka (26) vrijedno se na sjeveru Italije priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje se održavaju od 5. do 21. augusta ove godine.

– Znam da javnost od mene očekuje puno i na to imaju pravo jer sam prošle godine osvojio broznanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu i ostvario najbolji rezultat na svijetu na 800 metara, ali samo moj trener i ja znamo šta sve moramo proći da bi došli do olimpijske medalje. – govori Amel Tuka.

Osvojiti medalju na Olimpijskim igrama nije nimalo lako

– To nije nimalo lako. Mora se posložiti mnogo stvari, između ostalog imati i sreću na svojoj strani. Moje je da slušam trenera i radim najbolje što mogu. – najavljuje Tuka.

Cilj ući u finale

– Moj primarni cilj je da se nađem u finalu OI. Svi dolaze spremni i neće biti lako proći kvalifikacije. Volio bih da se nađem među osam najboljih na planetu, a onda ću tek razmišljati o višem rezultatu. – iskren je i realan Amel Tuka.

Na OI 2016 u Rio de Janeiro putuje deset bh. olimpijaca.

Ukupno će na igrama učestvovati oko 10,500 sportista iz cijelog svijeta.

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava

(Reprezentacija.ba)