Višća bi mogao ostvariti transfer tokom ljeta

Bh. reprezentativac Edin Višća iza sebe ima odličnu sezonu u turskom Basaksehiru sa kojim je osigurao plasman u Europa Ligu.

Odlične partije Višće u Super ligi Turske privukle su pažnju brojnih klubova, pa bi naš reprezentativac tokom ovog ljeta mogao promijeniti sredinu.

Španjolski prvoligaš Espanyol je poslao zvaničnu ponudu za Višću u iznosu od četiri miliona eura otkrio je sportski direktor Basaksehira Murat Saral.

“Dobili smo tri zvanične ponude za Višću. Jedan od tih klubova je Espanyol. Ponuđeno je četiri miliona eura za našeg igrača. Mi smo tražili šest. Ukoliko Espanyol želi dovesti Višću, mora popraviti ponudu”, kazao je Saral.

Turski mediji navode da su preostale dvije zvanične ponude stigle od momčadi Trabzonspora i Fenerbahcea.

Brzonogi Višća bio je četvrti najefikasniji igrač protekle sezone u turskom šampionatu sa 17 postignutih golova i pet asistencija.

Uporedo s tim, Višća je u 34 odigrane utakmice turske lige na terenu proveo 3.057 minuta, odnosno svega tri minuta proveo je van terena tokom cijele sezone. Dobio je samo jedan žuti karton.

“Što se tiče mene, ja sam sretan i zadovoljan u Istanbulu, igram standardno i imam podršku i uprave i navijača. Ako bude neka konkretna ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, onda ću promijeniti sredinu, vidjet ćemo šta će biti”, poručio je Višća.

(Reprezentacija.ba)