Peti festival „Reci DA ženskom nogometu/fudbalu“ završen je danas manifestacijom koja je održana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, javlja Fudbalski savez BiH.

Festival se ove godine sastojao iz tri dijela, a nakon Bijeljine i Širokog Brijega, preko 100 djevojčica danas se družilo i uživalo u fudbalskoj igri u zeničkom trening kampu.

Današnju manifestaciju otvorila je predsjednica Komiteta za omladinski i ženski fudbal NS/FS BiH Safija Mahmić koja je pozdravila prisutne i istakla zadovoljstvo što je zavidan broj djevojaka uzeo učešće na festivalu.

Selektor ženske kadetske reprezentacije BiH Ilija Lucić pun je pozitivnih utisaka sa sva tri dijela manifestacije

„Drago mi je da vidim da ovaj festival ide naprijed. Djevojčice imaju priliku da uče i od drugih trenera, ne samo od onih sa kojim rade u klubovima. Pratio sam festival u Bijeljini i Širokom Brijegu, a danas sam u Zenici i zadovoljan sam viđenim. Lijepu sliku smo poslali iz ova tri grada.“

Igračica Banjaluke Svjetlana Crnjak koja ima iskustva igranja i za reprezentaciju nesebično prenosi znanje mlađim uzrastima:

„Danas sam ovdje u ulozi trenera. Sve je super i drago mi je što NS/FS BiH organizuje ovu manifestaciju i pruža mogućnost curicama da pokažu svoje umijeće, a i nama da im prenesemo ono što mi znamo. Ovaj festival doprinosi omasovljenju ženskog fudbala u našoj zemlji i nadam se da će u budućnosti biti još više sličnih događaja kako bi se što više djevojčica zainteresovalo za sport.“

Slično razmišlja i Maja Ivković iz Livna koja je danas takođe volontirala kao trener:

„Divno je vidjeti ovoliko djevojčica kako se druže i igraju. Ovo je veoma pozitivno iskustvo, kako za curice, tako za nas koji se duže bavimo ovim sportom. Svi kroz zabavu možemo dosta toga i da naučimo na ovakvim priredbama.“

I same igračice nose pozitivne utiske sa festivala:

„Super je sve, atmosfera je predivna. Družimo se i imamo priliku da upoznamo vršnjakinje iz drugih klubova. Drago mi je da sam dio ovog dogđaja“, rekla je Ivana Đurić iz Modriče.

„Družimo se i veoma je zabavno, ali imamo i toliko toga da naučimo. Jako sam sretna što sam danas ovdje“, dodala je Adna Đulan iz zeničkog Čelika.

Oko 350 djevojčica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvovalo je na ovogodišnjem festivalu koji je održan u tri grada.


(Reprezentacija.ba)