Najperspektivniji košarkaš BiH i igrač Cedevite 16-godišnji Džanan Musa oglasio se na temu (ne)igranja našeg ponajboljeg igrača Jusufa Nurkića za košarkašku reprezentaciju BiH.

Musa je putem svoje zvanične Facebook stranice poručio da svi zajedničkim snaga trebamo doprinijeti boljim rezultatima našeg nacionalnog tima, te da je Nurkić potreban ovom timu.

“S obzirom na trenutnu situaciju oko Košarkaškog saveza BiH i svega što se vrti oko te teme u zadnjih nekoliko dana želio bih samo reći nekoliko rečenica.

Itekako su nam potrebni svi oni koji mogu donijeti dobro našoj košarci i sportu. U okruženju u kojem živimo mnogo toga ne ide lijepim tokom. Ako se nešto dešava iza zatvorenih vrata ne znači da je nužno i prevara.

Za ovu državu mnogi su, uključujući i mene, stavili obraz u stranu, a bosanski ponos na prvo mjesto.

Jusuf Nurkić je potreban u narednih desetak godina ovoj reprezentaciji jer je vrhunska klasa. Mislim da bi nam svima bila čast da zajedno za tri, četiri godine budemo u kontekstu iskoraka našeg sporta i vrhunskih seniorskih rezultata.

Odlazak Haruna Mahmutovića (generalni sekretar KS BiH) neće donijeti ništa dobro. S tim čovjekom smo svi dobili priliku za svojim snovima. Bilo je prethodnika, ali je on donio ono najljepše. U trenucima padova bio je taj koji je noćima obavljao razgovore s nama. Harun Mahmutović nije grobar već borac za reprezentaciju BiH.

Riješenje se može naži i svi možemo napraviti zajednički iskorak. Cijela javnost treba biti usmjerena ka nastavku dobrih kontinuiteta. Zajednički sa čvrstim ciljevima, a za to nam je itekako potreban Harun Mahmutović”, poručio je Džanan Musa putem svoje zvanične Facebook stranice.

(Reprezetnacija.ba)