Mlada (U21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak će igrati meč četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Engleske, piše Fena.

Englezi dolaze na “Koševo” kao jedan od favorita kvalifikacione grupe 9, koji je u dva odigrana meča ostvario isti broj pobjeda, dok s druge strane selekcija BiH nakon tri odigrana meča još uvijek nema upisanu pobjedu i zauzima zadnje mjesto u grupi.

Selektor BiH Darko Nestorović ističe da je prvi cilj ove reprezentacije stvaranje seniorskih reprezentativaca, s obzirom da se “A” selekcija BiH nalazi pred smjenom generacija.

– Naravno da mi želimo napraviti rezultat, ali prvi cilj ovog tima je stvaranje novih seniorskih reprezentativaca. Mi smo već uspjeli prebaciti dva igrača u seniorski tim, Armina Hodžića i Rijada Bajića, a tu su još dva do tri igrača koji kucaju na vrata “A” tima – izjavio je Nestorović.

Naglasio je da igra mlade reprezentacije BiH ohrabruje, posebno nakon meča protiv Švicaraca u kojem je BiH stvorila mnoštvo prilika za gol, ali izostala je realizacija te su Švicarci slavili s 3:1.

– Švicarce smo nadigrali, stvorili barem deset stopostotnih šansi, ali jednostavno nismo imali sreće. Nadamo se da će nas sreća pogledati protiv Engleza koji su najbolji tim u grupi. Pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, ali u svakom slučaju nije realno prijetiti Engleskoj. Ako se igrači postave kao u Švicarskoj, daju sve od sebe i ispoštuju šta smo se dogovorili, vjerujem da rezultat neće izostati – zaključio je selektor BiH, prenosi Fena.

Protiv Engleske će igrati isti sastav selekcije BiH kao protiv Švicaraca, s izuzetkom Amira Hadžiahmetovića koji se priključio juniorskoj rezprezentaciji BiH. Igrači su zdravi i spremni za meč s Englezima.

Utakmica između BiH i Engleske će biti odigrana u četvrtak, 12. novembra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu s početkom u 13 sati.

(Reprezentacija.ba)