Defanzivac reprezentacije BiH i njemačkog Bundesligaša Hoffenheima, Ermin Bičakčić danas slavi svoj 25. rođendan.

Čestitke našem Zmaju stižu sa svih strana, a jedna od njih pristigla je i od urednika zvanične stranice Bundeslige koji su Bičakčiću čestitali rođendan putem zvaničnog Twitter profila.

Bičakčić je rođen 24. januara 1990. godine u Zvorniku i do sada je nastupao za tri kluba u svojoj profesionalnoj karijeri. U Stuttgartu je proveo pet godina igrajući za omladinske pogone, a zatim i za prvi tim.

Nakon toga je prešao u Eintracht Braunschweig sa kojim je izborio plasman u Bundesligu, no njegov tim se u društvu najboljih Njemačke zadržao samo jednu sezonu.

Zaslugom dobrih partija Ermin je tokom proteklog ljeta ostvario transfer u Hoffenheim gdje u timu igra zajedno sa kolegom iz reprezentacije Sejadom Salihovićem.

Za našu nogometnu reprezentaciju je počeo igrati od 2013. godine i za sada je postigao jedan gol u dresu Zmajeva. Bio je to gol protiv Slovačke u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ovim putem kolektiv Reprezentacija.ba portala čestita rođendan Bičakčiću uz želju da ga zaobiđu povrede u karijeri i da ostvari mnogo uspjeha kako sa klubom tako i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)