Povrede, suspenzije ili jednostavno nepovjerenje njihovih trenera u klubovima rezultat su nikad lošije forme reprezentativaca BiH. Proteklog vikenda, prvog klupskog kola nakon poraza od Izraela, samo 12 naših Zmajeva nastupilo je za svoje klubove.

Iz cijelog kola bilježimo lijepu asistenciju Edina Višće, ali i asistenciju Pjanića, kao i informaciju da je Hajrović ponovo od prve minute igrao za Werder.

Asmir Begović – Stoke City iznenađujuće poražen na Britanniji od Burnleya sa 1:2. Begović branio cijeli susret.

Ratko Dujković – Zrinjski kući remizirao sa Širkom Brijegom bez golova. Dujković branio za domaćine cijlu utakmicu.

Toni Šunjić – Najstandardniji naš stoper sa Kubanom je gostovao lideru Zenitu i tamo poražen sa 1:0. Šunjiću novih 90 minuta igre.

Ermin Bičakčić – Hoffenheim kod Bayerna pregažen sa 4:0. Naš stoper igrao cijeli meč.

Emir Spahić – Bayer slavio u Hannoveru sa 1:3, a Spahić odigrao cijelu utakmicu.

Haris Medunjain – U utakmici bez golova između Deportiva i Real Sociedada Medunjanin odigrao svih 90 minuta meča.

Senad Lulić – Sa kapitenskom trakom na ruci Lulić je sa Lazijem ugostio Juventus i izgubio sa 0:3. Naše krilo odigralo je cijeli meč za domaće.

Muhamed Bešić – Everton kući savladao West Ham sa 2:1, a Bešić odigrao posljednjih desetak minuta za domaćine.

Miralem Pjanić – Roma je od prve minute u Atalanti stizala vodstvo domaćih. Pjanić koji je odigrao cijeli susret u 50. minuti asistira Ljaljiću, a kasnije Roma dolazi do preokreta i pobjede od 1:2.

Izet Hajrović – Werder izgubio u Hamburgu sa 2:0, a Hajrović odigrao prvih sat vremena utakmice.

Goran Zakarić – Igrao protiv Ratka Dujkovića u derbiju Hercegovine bez golova. Zakarić je u finišu mogao riješiti utakmicu, ali propušta dobru priliku.

Edin Višća – Istanbul BB slavio protiv Rizespora u gostima sa 0:2. Višća je odigrao cijeli susret, ali i asistirao kod prvog gola gostiju.

(Reprezentacija.ba)