Danas se u Njemačkoj igraju utakmice devetog kola Bundeslige. Niko od naših reprezentativaca nije nastupio za svoje klubove.

Nakon što je u posljednjem kolu Bundeslige Mensur Mujdža u 60. minuti napustio utakmicu svog Freiburga protiv Wolfsburga, desni bek naše reprezentacije danas nije konkurisao za svoj tim. Freiburg je gostovao Augsburgu i tom prilikom izgubio 2:0. Nakon devet kola Freiburg je u zoni ispadanja sa samo pet osvojenih bodova.

Zbog povrede stopala Vedad Ibišević neće nekoliko sedmica nastupati za Stuttgart. Popularne “Švabe” odigrale su vrlo zanimljiv na gostovanju Eintracht Frankfurtu. Na kraju je Stuttgart slavio sa 4:5. Zanimljivu završnicu dodatno je “podgrijao” napadač Frankfurta Švicarac Haris Seferović koji je četiri minute prije kraja meča zaradio crveni karton.

Hoffenheim je na svom terenu savladao Paderborn sa minimalnih 1:0. Sejad Salihović zbog povrede nije konkurisao za domaći tim, dok je Ermin Bičakčić utakmicu gledao sa klupe. Redove gostiju je nakon prvog poluvremena napustio naš budući reprezentativac Mario Vrančić.

Večeras je na rasporedu još jedan meč, onaj između Bayera i Schalkea. Za domaće će od prve minute igrati Emir Spahić, a za goste zbog povrede ne konkuriše Sead Kolašinac.

(Reprezentacija.ba)