Naša fudbalska reprezentacija večeras će u 18,30 sati trenirati na Bilinom Polju gdje će sutra u 20,45 sati utakmicom protiv Kipra otvoriti kvalifikacije za Euro 2016.

Zmajevima ovo neće biti posljednji trening pred sutrašnju utakmicu, obzirom da je selektor Sušić odlučio kako će sa igračima obaviti trening i jutro na dan utakmice.

– Ukoliko ostanemo pri odluci da treniramo na dan utakmice biće to jedan kraći trening sa lakšim intenzitetom. – rekao je Safet Sušić.

Iako Pape još uvijek ne govori o sastavu, kaže kako igrači kroz treninge mogu i sami pretpostaviti ko će igrati, a ko sjediti na klupi.

– Sastav nikada ne želim zvanično najaviti sve do sat ili dva prije utakmice, obzirom da tako imam prostora da nešto promijenim, ako shvatim da imamo bolje rješenje. Ipak, sami igrači kroz ono što radimo na treninzima mogu shvatiti kako ćemo igrati, ali i ko će se naći u prvih 11. – govori naš selektor.

Danas je u Federaciji BiH dan žalost zbog pogibije petorice zeničkih rudara u jami Raspotočje. Svi oni bili su navijači reprezentacije, a neki i redovni čitatelji Reprezentacija.ba portala. Zmajevi ih neće zaboraviti pa su jučer primili u posjetu njihovu djecu, te im uručili značajnu finansijsku pomoć.

– Jako nas je pogodila pogibija rudara i značajno je narušeno raspoloženje u reprezentaciji. Čini se da smo mi nesretna zemlja u kojoj se svako malo desi neka nesreća. – rekao je Safet Sušić.

Prema zvaničnim informacijama trening reprezentacije biće otvoren za medije samo prvih 15 minuta, dok nije objavljeno da li će biti otvoren za navijače. I Kipar će večeras trenirati u Zenici. Kiprani će na teren Bilinog Polja istrčati u 20,15 sati.

(Reprezentacija.ba)