Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić (20) potpisao je četvorogodišnji ugovor sa francuskim prvoligašem Rennesom.

Sanjin Prcić protekle dvije godine igrao je za prvi tim Sochauxa, a može se reći kako je Prcić dijete Sochauxa, obzirom da je rođen u blizini ovog grada, te da je prošao sve mlade selekcije kluba.

Ispadanjem Sochauxa u drugu ligu Francuske, Sanjin Prcić se našao na izlaznim vratima kluba, te je prelaskom u Rennes po mnogima napravio odličan potez.

– Odrastao sam i igrao u Sochauxu, no sretan sam što dolazim u Rennes koji je klub u kojem mogu dodatno napredovati kao mladi igrač. Svi su me odlično primili, još uvijek ne znam sve igrače lično, ali vjerujem kako ću se brzo uklopiti u tim. – poručio je Sanjin Prcić.

– Najviše volim igrati na poziciji kreatora igre, no u posljednje vrijeme u Sochauxa sam dobivao i defanzivnije zadatke, gdje sam se također vrlo dobro snašao. U Rennesu postoji velika konkurencija u veznom redu, no to je nešto što će mi goditi. – govori Sanjin Prcić.

Sanjin Prcić jučer je u razgovoru za Repreznetacija.ba portal istakao kako se vidi u budućnosti u dresu fudbalske reprezentacije BiH, te kako poštuje selektora Safeta Sušića i njegove igračke i trenerske rezultate, te da mu je žao ako su neke njegove izjave naštetile našoj reprezentaciji.

Očekivati je kako će Sanjin Prcić u septembru dobiti poziv u “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jednom od najtalentovanijih fudbalera koje Bosna i Hercegovina u ovom trenutku ima Reprezentacija.ba portal želi puno sreće u novom klubu.

(Reprezentacija.ba)